Според проучване на  Дейвид Боуи е най-влиятелният британски артист  през последните

...
Според проучване на  Дейвид Боуи е най-влиятелният британски артист  през последните
Коментари Харесай

Moonage Daydream – всичко, което знаем за филма за Дейвид Боуи

Според изследване на  Дейвид Боуи е най-влиятелният английски актьор  през последните 50 години. Той има мощно въздействие върху актуалното изкуство като цяло.  От музикални жанрове като рок, поп, глем рок, гръндж, пънк рок, K-Pop, ембиънт музика и даже саундтракове към видеоигри, до други аспекти на културата и тематики като като пол, половост, мода, музикални видеоклипове, изпълнителско изкуство и други

През 1972 година Боуи шокира обществеността, като намерено съобщи, че е гей (четири години по-късно, през1976 година, разясни, че в действителност е бисексуален). Неговите осъществявания постоянно размиваха границите сред неустрашимост и женственост.

Боуи  избра да облече рокля за фотографията на обложката на своя албум от 1971 година The Man Who Sold the World – половин век преди Хари Стайлс да бъде разгласен за модернист, тъй като прави нещо сходно.

 
               

Като се има поради монументалното му завещание и неотдавнашната фикс идея на Холивуд по биографични филми за актьори, Дейвид Боуи нямаше по какъв начин да не стане воин на сходна документална лента и тя към този момент е реалност.

Moonage Daydream е първият филм, публично позволен от носителите на правата на актьора. Това не е обичаен биографичен филм, а по-скоро документален филм, разказан от самия Боуи. Той включва невиждани до момента архивни фрагменти, които са самобитно странствуване през неговия въодушевяващ живот и кариера. Продукцията е режисирана от Брет Морген, чийто различен музикален документален филм Kurt Cobain: Montage of Heck беше посрещнат с извънредно позитивни мнения.

 
               

Въз основа на филмовите рецензии от премиерата на Moonage Daydream на филмовия фестивал в Кан по-рано тази година е мъчно да се заключи наличието на кино лентата. Критикът Робърт Даниелс от  го разказва като „ бомбастично, свръхстимулиращо, прочувствено, жизнеутвърждаващо и поемащо риск резюме на етоса на художника и съзряването като персона “.

назовава „ величествено потапящо калейдоскопично проучване не толкоз на живота на Боуи тук, на земята, а на живота, който е живял в главата и сърцето си, което го е предиздвикало да сътвори своето изкуство. “

Филмът преглежда цялата кариера на Бауи, която обгръща шест десетилетия и 26 студийни албума. Вместо да бъде разказан в обичаен документален жанр обаче, той е базиран  на разказите на самия Боуи. А за снимките режисьорът Брет Морген е  получил достъп до цялостните архиви на имението на Боуи, което включват пет милиона предмета - от картини, рисунки и дневници до истински музикални записи, фотоси и филми. Морген прекарва четири години в ревизиране на архивите за плана

Датата на международната премиера на Moonage Daydream бе 16 септември, филмът се популяризира от (чиито филми завоюваха " Златна палма "   на филмовия фестивал в Кан три пъти през последните четири години/. Дългогодишният продуцент на Боуи - Тони Висконти, продуцира музиката за кино лентата.

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР